Blogia
Cazarabet

CASTELLÓ I LA MEMÒRIA HISTÒRICA.

CASTELLÓ: VA RECUPERANT LA MEMÒRIA HISTÒRICA. 

El Grup per la recerca de la memòria històrica de Castelló  camina al rescat de la memòria històrica de les seves terres i ho fa, per exemple, amb les jornades de memòria històrica que, aquest any, compleixen cinc anys. Aquestes  jornades van dedicades, en la seva cinquena edició, a la Justícia de Franco i estan organitzades pel Grup   per la recerca de la memòria històrica.

 

Els actes d´ aquestes jornades tindran lloc al saló d´ actes de l´ Institut Francesc Ribalta de Castelló.

Les jornades començaran el 20 de novembre amb la presentació i la taula rodona que raonarà envers la llei de  la memòria històrica  i l´ interrogant sobre si es tracta d´una llei de punt i final. En aquesta taula rodona intervindran Miquel Osset membre d´ Amnistia Internacionals  a més d´ ésser  net de desaparegut de la repressió franquista; Rafa Mestre de la Fundació Salvador Seguí; Ricard Camí de la Comissió de la Veritat; Rosa  Monlleó del Centre de Documentació de la Memòria Històrica de Castelló; Joan Tardà membre de la Comissió Constitucional de la Memòria Històrica per ERC i Josep Martí, catedràtic de filosofia i secretari comarcal del PSPV-PSOE a l´ Alt Millars.

 

A l’endemà comencen les jornades contundents envers la memòria històrica que aquest any es centraran amb el tema de la justícia de Franco. Així Julián Casanova, catedràtic d´ historia Contemporània a la Universitat de Saragossa parlarà sobre la repressió franquista, les seves singularitats , les víctimes i botsins . Això el dia vint-i-un de novembre. El dia 23 Teresa Armengot, del Grup per la Recerca Històrica de Castelló, explicarà als assistents sobre les presons franquistes: investigació a l´ arxiu de la presó de Castelló; també parlarà sobre aquest tema, en concret sobre les preses de Franco, Fernando Hernández de la Universitat Complutense de Madrid i membre de l´ associació per la cultura i la memòria i Margarida Capella parlarà sobre memòria històrica i els principis de veritat, justícia i reparació.

 

0 comentarios